Etterlyser flere frivillige

– BLI MED OG HJELP NABOEN: – Vi trenger mange flere frivillige som kunne tenke seg å bidra av og til til folk i nabolaget som trenger hjelp, sier leder for Oppegård Frivilligsentral, Anne Solhaug.
– BLI MED OG HJELP NABOEN: – Vi trenger mange flere frivillige som kunne tenke seg å bidra av og til til folk i nabolaget som trenger hjelp, sier leder for Oppegård Frivilligsentral, Anne Solhaug.

Starter opp nabohjelpen

– Har du noen timer til overs og har lyst til å gjøre en innsats for noen i nabolaget? Det er mange i kommunen som trenger hjelp, sier leder av Oppegård Frivilligsentral, Anne Solhaug.

Publisert

Du har sikkert hørt fra før om Småjobbsentralen. Frivilligsentralen har drevet med denne tjenesten i mange år, med frivillige som hjalp til med småjobber som gressklipping, løvraking, beskjæring og snømåking til husstander med eldre og/eller funksjonshemmede uten nettverk.

Nå er det slutt på Småjobbsentralen, men mange eldre trenger hjelp i de store hagene sine. Frivilligsentralen starter derfor opp tjenesten Nabohjelpen for å lage et nettverk med frivillige som kan hjelpe til med diverse små oppdrag i hele kommunen.

– I forbindelse med dette etterlyser vi frivillige i alle lokalsentre, spesielt i områdene på Tårnåsen, Sofiemyr, Myrvoll og Greverud, sier Anne Solhaug (59), som begynte i stillingen som leder for Oppegård Frivilligsentral for drøye tre måneder siden.

      Oppegård Frivilligsentral

  • Drives av Oppegård kommune.
  • Holder til i Kolben kulturhus (Strandliveien 1, Kolbotn), i 2. etasje.
  • Ledes av Anne Solhaug.
  • Åpningstider: mandag-onsdag klokken 10:00-14:00, torsdager klokken 10:00-15:30, fredager stengt.
  • Mobil: 976 53 131
  • E-post: [email protected]

59-åringen fra Sofiemyr har jobbet i kommunen i over 13 år. De siste to årene jobbet hun med tilbud for mindreårige flyktninger og før dette bidro Solhaug i elleve år som ansatt i Utekontakten.

Stort behov

– Vi har noen få frivillige på listen, men det er langt fra nok for å kunne dekke behovet. Vi trenger mange flere oppegårdinger som kunne tenke seg å bidra av og til til folk som trenger hjelp. Stort sett handler det om å klippe gress og hekk eller rydde vekk kratt og ting i hagen, sier Solhaug.

– Meld deg til oss hvis du føler at du trenger hjelp eller hvis du vil bidra som frivillig med dine ressurser til glede for andre.

Anne Solhaug, leder av Oppegård Frivilligsentral

Hun sier målgruppen som trenger hjelp er hjemmeboende eldre og/eller funksjonshemmede mennesker uten nettverk som er såpass fysisk slitne at de ikke kan utføre disse småjobbene selv.

– Meld deg til oss hvis du føler at du trenger hjelp eller hvis du vil bidra som frivillig med dine ressurser til glede for andre, sier Solhaug.

En vinn-vinn-situasjon

– Bor du nå i en blokkleilighet og savner å klippe plen? Eller kanskje du har litt tid til overs og vil bidra med noe positivt i lokalsamfunnet? Her kan du få en mulighet til begge deler. Du kan jobbe litt fysisk og gjøre en god gjerning samtidig. I tillegg blir du kjent med nye mennesker i nærområdet, sier Solhaug.

Hun etterlyser hjelp både fra de enkelte innbyggerne og grupper som for eksempel lokale idrettslag.

– Her kan de få både mosjon og spre glede.

Gressklippere og verktøy

– Hva med nødvendig utstyr og verktøy? Må man som frivillig stille opp med eget verktøy og utstyr?

– Frivilligsentralen har en del hageredskaper og verktøy, men foreløpig har vi dessverre ingen varebil som vi kan bruke for å kjøre gressklippere og annet utstyr med når våre frivillige skal dra rundt for å hjelpe, sier Solhaug.

Samtidig vil hun påpeke at noen av eldre har gressklippere og alt annet verktøy og utstyr som trengs.