Jobber med ny bok

JOBBER MED SIN TREDJE BOK: Fotograf Lene Imbsen har debutert som skribent i 2007 med sin første bok «Liv for natten» om overnattingssteder i hele Norge. I 2015 ble hennes andre bok utgitt. «Det finnes i Follo» er en guidebok om lokal mat og kortreiste opplevelser i Follo.

Etterlyser lokale tips

Skribent og fotograf Lene Imbsen (39) fra Svartskog tar imot tips om spennende steder, lokal mat og andre kortreiste opplevelser i Oppegård og de andre Follo-kommunene.

Publisert

– Hvilket sted synes du fortjener en omtale? Hva er din Follo-perle? lurer Lene Imbsen på.

Hun har i 15 år vært selvstendig næringsdrivende fotograf, men er for tiden hjemmeværende med to barn.

I 2015 ble den første guideboken hennes utgitt. «Det finnes i Follo. Lokal mat og kortreiste opplevelser» var en slags inspirasjon til Follos innbyggere og besøkende til aktivt å bruke tilbudene i regionen samt å støtte de små og enkeltstående foretakene.

– Nå, fire år senere, er det på tide med en oppfølger. Konseptet blir det samme, men med flere oppdateringer og tips om spennende steder, lokal mat og andre opplevelser i hele Follo, sier 39-åringen fra Svartskog.

Hun håper boken kan bli gitt ut allerede til jul eller til neste vår, avhengig av Imbsens kapasitet.

Drahjelp til kreative folk

FRA DEN FØRSTE BOKEN: «Love and Juice» på Kolbotn stasjon gikk konkurs rett etter bokutgivelsen.

Imbsen sier veldig mye av de foretakene som er beskrevet i den første guideboken hennes, er nå borte.

Kafé og juicebaren «Love and Juice» på Kolbotn stasjon er bare et eksempel på det. Selskapet gikk konkurs rett etter bokutgivelsen.

– Med denne boken vil jeg gi drahjelp til folk som er opptatt av å skape noe eget og unikt. Det er jo vanskelig å drive noe smått. Det er derfor viktig å få øynene opp for hva som finnes av det unike i regionen for å støtte dette tilbudet, sier Imbsen.

Hun håper at boken hennes kan hjelpe til at de unike stedene og tilbudene består.

– Folk kan tipse meg om spennende steder og annet via Facebook-siden «Det finnes i Follo», sier Imbsen.

– Morsommere med Ås

– Ski er den kjedeligste kommunen å kunne slås sammen med.

Lene Imbsen, skribent og forfatter fra Svartskog

Til tross for kommunesammenslåingen mellom Oppegård og Ski, skal Imbsen ikke begrense seg til kun Nordre Follo kommune. Alle de syv Follo-kommunene blir representert i den nye boken.

Nabokommunen Ski er veldig lite omtalt i den første boken og Imbsen har ikke tro på at mye har forandret seg i Ski siden 2015.

– Ski er den kjedeligste kommunen å kunne slås sammen med. De har jo bare et storsenter og ingen kystlinje. Det hadde vært mye morsommere å slå oss sammen med Ås som har et sentrum med småbysjarm, Vitenparken og mye annet å finne på. Det ville også passe oss mye bedre geografisk, sier 39-åringen. Selv stortrives hun i Oppegård, men drømmer om et yrende folkeliv rundt Gjersjøen, en campingplass ved Tyrigrava og badevann med badestrender på Kolbotn.

Les også: Utvider tilbudet med sang- og scenekurs

Powered by Labrador CMS