Nytt hotell i Oppegård

GLEDER SEG: General Manager Andreas Nilsson ser frem til at hotellet åpner dørene vinteren 2020.

Åpner The Well Resort vinteren 2020

Nå er detaljereguleringen for det nye hotellet på Fløysbonn vedtatt.

Publisert

På oavis.no kunne du lese om den politiske behandlingen av planforslaget til detaljreguleringen for hotellet The Well Resort, som skal bygges sør for spaanlegget The Well på Fløysbonn.

I kveld var det andre gangs behandling av saken i kommunestyret. Rådmannens innstilling til planforslaget ble vedtatt med de foreslåtte endringene.

 

THE WELL-TOMTEN: Her, i skogholtet sør for The Well, skal det bygges et 40 meter høyt hotell.

Les også: Slik kan The Well Resort se ut

– Enda mer helhetlig gjesteopplevelse

Kort tid etter vedtaket fikk Oppegård Avis en pressemelding fra The Well som var raske til å avsløre sine ambisiøse planer: Det nye hotellet åpner dørene vinteren 2020.

– Som det første spaet i bransjen tar The Well et fremoverlent steg inn i fremtiden og bygger eget hotell. Vi skal bli den foretrukne velværedestinasjonen i Norden, og gleder oss til å tilby en enda mer helhetlig gjesteopplevelse, sier General Manager Andreas Nilsson i en pressemelding.

HOTELLET SETT FRA SYDØST: Illustrasjon viser det planlagte hotellet, sett fra sydøst. Hotellet strekker seg over 8000 kvadratmeter og står i arkitektonisk stil med The Well sine 10.500 kvadratmeter.

 

NI ETASJER: Illustrasjon viser det planlagte hotellet, sett fra sydøst. Hotellet blir på ni etasjer hvor fem etasjer er avsatt til hotellrom. De tre nederste etasjene skal inneholde atkomst, resepsjon, konferanse- og selskapslokale, møterom og behandlingslokaler. I den øverste etasjen er det planlagt restaurant med takterrasse.

23 meter høyere enn The Well

Oppegård Avis har skrevet at hotellet blir på ni etasjer hvor fem etasjer er avsatt til hotellrom. Hotellet skal bygges med en maksimal høyde på 40 meter. Hotellbygningen vil være rundt 23 meter høyere enn dagens anlegg av The Well.

De tre nederste etasjene skal inneholde atkomst, resepsjon, konferanse- og selskapslokale, møterom og behandlingslokaler. I øverste etasje er det planlagt restaurant med takterrasse.

TRE ÅR PÅ SOFIEMYR: Nordens største dagspa, The Well, ble åpnet i desember 2015 som et opplevelse- og spaanlegg med ulike opplevelser innen velvære, bad og badstuer. Nå skal det bygges et hotell ved siden av det.

"Med 104 delikate rom og suiter blir hotellet sammen med The Well en spektakulær destinasjon for den komplette spa- og velværeopplevelsen", står det i pressemeldingen.

LOVER HOTELL AV HØY KVALITET: – Det blir fantastisk å kunne oppfylle våre gjesters ønske om et overnattingstilbud av høy kvalitet, verdig Nordens største spa, sier Kristian Gundersen, styreleder i The Well.

"Rooftop-restaurant med storslagen utsikt"

"Omgitt av eviggrønn barskog blir hotellet en naturlig forlengelse av The Well, Nordens største spa. Den arkitektoniske utformingen skal spille på de samme elementene som det eksisterende spaanlegget og de øvrige omgivelsene, slik at det blir en fullkommen helhet", står det i pressemeldingen.

Videre står det at hotellet skal sammen med The Well være en destinasjon for både tilreisende spagjester, så vel som lokalbefolkningen – "et summende sentrum for velvære rett utenfor Oslo".

23 METER HØYERE ENN THE WELL: Illustrasjonen viser det planlagte hotellet, sett ovenfra, fra sydvest.

"Rooftop-restaurant (red. anm.: restaurant med takterrasse) med storslagen utsikt, bar og lounger med avslappende omgivelser, treningsrom og aktivitetssal er noe av det som kommer til å gjøre det bekvemme hotellet unikt", står det i pressemeldingen.

– Dette er en type bygning som hører hjemme i de urbane delene av kommunen vår, ikke som en koloss på grensen til marka vår.

Hans Martin Enger, kommunestyrerepresentant for Oppegård MDG

– Vi ønsker å starte byggeprosessen så snart det lar seg gjøre i henhold til gjeldende regelverk. Det blir fantastisk å kunne oppfylle våre gjesters ønske om et overnattingstilbud av høy kvalitet, verdig Nordens største spa, sier Kristian Gundersen, styreleder i The Well.

– Skuffende med stor-hotell

Kun tre mindretallspartier (MDG, V og SV) var mot rådmannens innstilling til planforslaget i kveld da saken ble vedtatt.

– Det er skuffende at det nå likevel blir stor-hotell på The Well. Helt siden utbygger først la fram forslaget, da med 21 etasjer, har det vært mange viktige motforestillinger både fra naboer, fylkesmann og et politisk mindretall, sier kommunestyrepolitiker Hans Martin Enger (MDG).

Han sier at på generelt grunnlag er han veldig positiv til næringsetablering i Nordre Follo, også innen turisme.

– Men det vi regulerer for må passe inn med det samfunnet vi ønsker å bygge, ikke bare med det utbygger ønsker. Dette er en type bygning som hører hjemme i de urbane delene av kommunen vår, ikke som en koloss på grensen til marka vår. Heldigvis har vi og naboene fått betydelig støtte for vårt syn fra Fylkesmannen, slik at mange etasjer er kuttet også sammenlignet med kommunestyreflertallets ønske om 15 etasjer, påpeker Enger.

Les også: Tapte 35 millioner i fjor

Powered by Labrador CMS