PÅBEGYNT: Arbeidene på hotellet har startet.

Nå er byggingen i gang

Nå har arbeidene startet på hotellet The Well skal bygge  på Sofiemyr.

The Well hotell har vært i planleggingsfasen en lang stund, nå har de fått tillatelse til å begynne arbeidene. Torsdag fikk de igansettelse, og begynte å arbeide samme dag. 

– Vi begynte med utohumsarbeidene for en to-tre uker siden, med ny rampe til varelevering, mindre kryss og bedre logistikk, og begynte å rense kollen, sier styreleder i The Well, Kristian Gundersen . 

Arbeidene både utomhus og byggingen av hotellet skal utføres av firmaet Betonmast. Hotellet som først var prosjektert med hele 21 etasjer, blir nå på 9 etasjer, og 104 rom. I tillegg har de endret noe på fasaden i siste runde før byggestart. 

FORNØYD: Styreleder i The Well, Kristian Gundersen, gleder seg til hotellet blir ferdig.

– Vi har finjustert fasaden i nord i dialog med kommunen, slik at den ikke er like flat som den fremsto tidligere  Det blir lignende det vi har på sydsiden, og gjør bygget egentlig mer interessant, men utover det har ikke planene endret seg. Det vi har fått godkjent, er det vi skal bygge, sier Gundersen. 

Klart for gjester vinteren 2021

Hotellet skal etter planen stå ferdig i desember 2020, med unntak av noe arbeid som vil gå inn i 2021. 

–  Det er selvfølgelig en del arbeider som må skje inne på spaet for å legge til rette for at alt skal bli én resort. Noen av de arbeidene går inn i 2021 samt en del arbeide utomhus, som ikke kan gjøres vinterstid.

Saken fortsetter under bildet.

NI ETASJER: Illustrasjon viser det planlagte hotellet, sett fra sydøst. Hotellet blir på ni etasjer og får 104 rom. (Illustrasjon The Well)

 

Selv om hotellet skal stå ferdig i slutten av 2020, vil nok gjestene måtte vente til tidlig 2021 før de kan benytte seg av overnattingstilbudet. 

– Vi kommer nok til å bruke litt tid for å gjøre noen små "tweaks", og teste litt in-house. Det blir en stresstest som er fornuftig før vi åpner for betalende gjester, sier Gundersen. 

Følger støynivåene

Gundersen er opptatt av at lokalmiljøet rundt skal være så fornøyd med byggeprosessen som mulig. 

– Vi gjør alt vi kan selvfølgelig for å lage så lite bråk som mulig, men det er jo ikke mulig å bygge noe uten støy naturlig nok. Vi skal jobbe innenfor begrensede perioder og holde oss innenfor de støynivåene vi er pålagt. Vi begynner nok litt senere på morgningen og slutter litt tidligere på ettermiddagen, for ikke å forstyrre våre naboer for mye, sier Gundersen. 

Powered by Labrador CMS