NYDELIGE: Pinna og Ludvik ble reddet fra den sikre død. Etter at de ble reddet av familien Winje på Sofiemyr, har de vokst seg store og sterke nok til å tilbakeføres til naturen.

Å hællandussen så søte!

Møt Pinna og Ludvik, og familien på Sofiemyr som reddet pinnsvinene fra den sikre død.

Publisert

Mange har hund, katt, fugl eller fisk, mens andre har noen helt spesielle dyriske venner, som for eksempel denne familien.

PS: Du kan lese hele denne flotte historien til Pinna, Ludvik og familien i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 15. september! Klikk play i videovinduet øverst i saken for å se de herlige, små nøstene hjemme i huset sitt i Holbergsvei.

I hele sommer har familien Winje på Sofiemyr hatt to helt spesielle, piggete gjester.

STAS MED PINNSVIN: Oda (9) elsker familiens to pinnete kosedyr.

Gjestene kom til familien etter at de ble funnet av en av pinnsvin-stemor Kjersti Winjes veninner. Familien tok til seg de små nøstene, som da veide rundt 100 gram.

– Pinnsvin er sosiale og kosete dyr, men samtidig er det også krevende å ta seg av dem. Det blir nesten som å få to barn til, sier Kjersti.

Tilbake til naturen

Det er en tid for alt, og nå skal Pinna og Ludvik tilbake til naturen.

Måneder har gått, Pinna og Ludvik har blitt større, og selv om de har blitt fast inventar i familien, og et eksotisk innslag i hjemmet i Holbergsvei, er det en tid for alt.

Pinna og Ludvik hører hjemme i naturen, og dit skal de tilbake nå.

– Vi har vært lenge i tenkeboksen i forhold til utsetting i naturen, men dette er det eneste rette, og nå er de store nok til å klare seg selv. Vi har funnet noen som er eksperter på pinnsvin, som skal sørge for at de får seg et nytt, godt, naturlig hjem. Dette betyr mye for oss, sier mor Kjersti.

KOSETE: Det kan være greit å ta på hansker når man skal holde Pinna og Ludvik, men de to pinnsvinene er noen ordentlig kose-pinnedyr!

Så var det savnet da. To levende, herlige vesener som dette, er ikke lett å gi slipp på.

– Det blir litt rart. De to har jo vært en del av hverdagen vår nå så lenge, men samtidig er det eneste riktige å sette dem ut der dem hører hjemme, sier Kjersti.

Med det er det bare å ønske de to, piggete søtingene lykke til videre i livet, og hvem vet, kanskje det blir pinnsvinbarn på de to i fremtiden, som kan føre historien fra hjemmet på Sofiemyr videre til nye pinnsvingenerasjoner.

FETT HUS: Far Even har bygget dette pinnsvin-paradiset.

Dette gjør du hvis du finner et pinnsvin

Av og til trenger naturen litt hjelp. Heldigvis har vi noe som heter Pinnsvinhjelpen, som er en organisasjon med mennesker som både rådfører, skaffer fosterfamilier og gir deg tips om hvordan du kan ta deg av et pinnsvin som trenger din hjelp.

De selger også kalendere til inntekt for pinnsvin i nød, som Oppegård Avis oppfordrer deg til å kjøpe for å bidra i dette viktige arbeidet. 

Her er deres råd til hvordan du tar vare på et pinnsvin du finner i naturen.

  • Pinnsvinhjelpen er en frivillig og veldedig organisasjon som har som formål og bidra til å øke pinnsvinbestanden. Vi hjelper enkeltindivider som er skadet/syke eller som er for små til å klare seg selv, før vi setter de tilbake i naturen.
  • Finner du et skadet/sykt pinnsvin eller en pinnsvinunge må du ikke overse det. Det trenger hjelp i dag, i morgen kan det være for sent! Ikke legg det i veigrøften eller under en hekk.
  • Husk at disse pinnsvinene ikke har den luksusen av tid, de kan ikke vente!
  • Ikke forlat pinnsvinet uten tilsyn for å gå og ringe, det kan være borte når du kommer tilbake.
  • Løft pinnsvinet opp med hansker, håndklær, skjerf, votter, t-skjorte e.l. og legg det i en eske. Legg et håndkle e.l. over pinnsvinet slik at det kan gjemme seg.

  • Etter dette ringer du på telefon 922 80021 for å komme i kontakt med Pinnsvinhjelpen.

Powered by Labrador CMS