GLEDER SEG: Oppegård-ordfører Thomas Sjøvold, Ski-ordfører Hanne Opdan, Gro Aarskaug, skolefaglig rådgiver i Oppegård, Janne Roven, ­avdelingsleder skole og barnehageavdelingen i Ski og næringssjef i Ski, Bjørnar Angell, gleder seg til etableringen av det nye Newton-rommet.

– Newton-rommet er en kjempeinvestering i skolene våre

Et nytt tilbud til alle skolelever i fremtidens Nordre Follo legges til kulturhuset vårt, og alle elever får prøve det ut!

Det er noen ganger man skulle ønske seg å være skoleelev igjen, og i hvertfall når man her ser hva skoleelevene i Ski og Oppegård får når det skal etableres et Newton-rom i Kolben.

– Bakgrunnen for etableringen er at vi så på fellesprosjekter for Nordre Follo, og da landet vi blant annet på dette. Vi fikk faktisk idèen av vår danske vennskapskommune Hvidovre i Danmark, og fant ut at vi hadde lyst på det samme. De har hatt svært gode erfaringer med sitt rom, og nå får elevene i våre kommuner også kunne ta del i skapergleden, sier Oppegård-ordfører Thomas Sjøvold.

I Kolben

Valget på plassering av rommet falt på Kolben. Det synes Ski-ordfører Hanne Opdan er knall.

– Hit er det enkelt å ta toget fra Ski, og Kolben er et flott kraftsenter for kultur og en stor møteplass, så det er naturlig å legge det hit, sier hun.

Les også: Anne Grete og Eshter fulgte drømmen og startet for seg selv

– I tillegg bygger dette oppunder tanken om å utvikle Ski og Kolbotn som tvillingbyer. Det betyr ikke at begge steder skal få de samme funksjonene, men det er viktig å utvikle begge steder med gode tjenester, repliserer Sjøvold.

NB! Saken fortsetter under bildet!

HIT SKAL DET: Newton-rommet skal legges hit, til Kolben kulturhus.

I 2019

Rommet er planlagt ferdigstilt i 2019, slik at de første skoleelevene kan ta det i bruk allerede fra skolestart dette året.

I tillegg skal nå det lokale næringslivet også inviteres til å bidra til rommet, både gjennom sponsormidler, utstyr eller med annet som kan øke innholdet og opplevelsen i rommet.

Les også: Tenker i nye baner

Hvor i Kolben det nye rommet kommer, er ikke bestemt, men to rom skal være aktuelle for vurdering. Hvem som blir den første klassen ut, er ikke bestemt.

FORSKNING OG REALFAG: Newton-rommene byr på spennende oppdagelser og mye læring. Her ser du et slikt rom et annet sted slik det funker i praksis.
FORSKNING OG REALFAG: Newton-rommene byr på spennende oppdagelser og mye læring. Her ser du et slikt rom et annet sted slik det funker i praksis.

NB! Saken fortsetter under bildene!

 

Brukes av mange

Alle skoleelever i nye Nordre Follo får nyte godt av det nye rommet. Planen er at rommet skal brukes både på dagtid og kveldstid.

– Vi legger opp til minst tre besøk i løpet av skoletiden fra første til tiendeklasse, og da skal rommet brukes en hel skoledag av elevene som kommer hit. Vi skal organisere hvem som skal besøke rommet når etter hvert, men alle skal få prøve seg, lover Gro Aarskaug, skolefaglig rådgiver i Oppegård

Les også: Har klokket inn over 8000 frivilligtimer

– Det er viktig at man bruker dagen effektivt når man først er her, og det er også viktig å påpeke at alt som skjer i rommene tar utgangspunkt i skolenes læreplaner, så dette er ikke bare en opplevelse, men også lærerikt, og prosjektene i rommet følges opp i etterkant, sier hun.

GLEDER SEG: Oppegård-ordfører Thomas Sjøvold (f.v), Ski-ordfører Hanne Opdan, Gro Aarskaug, skolefaglig rådgiver i Oppegård, Janne Roven, ­avdelingsleder skole og barnehageavdelingen i Ski og næringssjef i Ski, Bjørnar Angell, gleder seg til etableringen av det nye Newton-rommet.

Et annet aspekt av dette er økt fokus på realfagskompetanse.

– Vi vet at i fremtiden vil det bli mer behov for realfag, og et slikt rom er med på å bygge opp fokuset rundt nettopp dette, sier Bjørnar Angell, næringssjef i Ski.

 

 

Powered by Labrador CMS