TOPPTUNGT: Nordre Follo kommune har en topptunge organisasjon, med enda flere ledere på alle nivåer enn før kommunesammenslåingen for ett år siden.

Dette tjener topplederne i Nordre Follo

Antall toppledere i Nordre Follo har økt igjen.

Publisert Sist oppdatert

Da Oppegård Avis skrev saken "Alle sjefene beholder jobben" i forkant av kommunesammenslåingen (i august 2018), hadde tidligere Oppegård og Ski kommuner to rådmenn og ni kommunalsjefer, det vil si elleve toppledere til sammen.

Fra 1. januar 2020 skulle Nordre Follos toppledelse (innen administrasjon) bestå av til sammen ti toppledere: administrasjonssjef Gro Herheim (sluttet i stillingen høsten 2020), seks kommunalsjefer og tre stabsledere.

Høsten 2020 hadde Nordre Follos øverste administrative ledelse en rådmann og åtte kommunalsjefer, det vil si ni toppledere til sammen.

Per i dag har vi elleve toppledere i Nordre Follo.

Les også: Dette bør du vite om lederstillingene i Nordre Follo

Fra ni til elleve toppledere siden i fjor høst

Oppegård Avis har skrevet mye om den topptunge organisasjonen i Nordre Follo, en kommune som har en meget stram økonomi og kutt i alle tjenester på rundt 190 millioner kroner i bare 2021.

Vi har også skrevet om at kommunesammenslåingen resulterte i enda flere ledere på alle nivåer.

Les også: Foreslår å kutte 7 av minst 253 lederstillinger i 2021

Siden vi omtalte saken sist i fjor høst, har antall toppledere økt fra ni til elleve. De to nye ansettelsene gjelder disse:

TJENER MEST I NORDRE FOLLO: Øyvind Henriksen (62), som bor på Grünerløkka i Oslo, har den høyeste lønnen i Nordre Follo kommune. Han startet i stillingen som kommunedirektør i Nordre Follo 1. februar 2021.
 • Tidligere bydelsdirektør i Nordre Aker i Oslo, Øyvind Henriksen, startet i stillingen som kommunedirektør i Nordre Follo 1. februar 2021.
 • Sissel Hodder Hovden, tidligere fagsjef/økonomisjef for økonomistyring, startet i stillingen som konstituert kommunalsjef for økonomi og organisasjon (midlertidig stilling i Ellen Wibes sykefravær) fra 20.november 2020.

Per i dag har vi til sammen elleve toppledere i Nordre Follo: Kommunedirektør Øyvind Henriksen, assisterende kommunedirektør Jane Short Aurlien (startet i stillingen som konstituert rådmann i september 2020 da tidligere rådmann Gro Herheim sluttet i stillingen, startet i fast stilling som assisterende kommunedirektør fra 1. februar 2021) og ni kommunalsjefer (hvorav fem er fast ansatte og fire er i konstituerte stillinger).

Les også: Kommunesammenslåing resulterer i enda flere ledere

Over 12,7 millioner

Topplederlønningene i Nordre Follo kommune utgjør per i dag 12.739.000 kroner og fordeler seg slik:

 • 1. Kommunedirektør Øyvind Henriksen: 1,6 millioner kroner. Lønnsnivået hans ble godkjent av ansettelsesutvalget ved Hans Martin Enger (MDG), Hanne Opdan (Ap), Oddbjørn Lager Nesje (Ap) og Anne Kristine Linnestad (H).
 • 2. Assisterende kommunedirektør Jane Short Aurlien (fast stilling fra 1. februar 2021): 1.341.000 kroner
 • 3. Kommunalsjef for samfunn og bærekraft, Monica Lysebo: 1.150.000 kroner
 • 4. Kommunalsjef for oppvekst og læring, Sven Tore Svennes: 1.150.000 kroner
 • 5. Kommunalsjef for helse og mestring, Marit J. R. Kronborg: 1.150.000 kroner
 • 6. Kommunalsjef for kultur og samskaping, Anne Melsom: 1.150.000 kroner
 • 7. Kommunalsjef for økonomi og organisasjon, Ellen Wibe: 1.150.000 kroner
 • 8. Konstituert kommunalsjef for økonomi og organisasjon, Sissel Hodder Hovden: 1.012.000 kroner.
 • 9. Konstituert kommunalsjef eiendom og bydrift, Liv Karin Sørli: 1.012.000 kroner.
 • 10. Konstituert kommunalsjef for arbeid og inkludering, Lene Jahren: 1.012.000 kroner.
 • 11. Konstituert kommunalsjef for digitalisering og innovasjon, Stein Egil Drevdal: 1.012.000 kroner.

Kommunen presiserer

Mandag kveld tok kommunikasjonsavdelingen i Nordre Follo kontakt med Oppegård Avis, og ønsker å presisere følgende:

– Sissel Hodder Hovden er konstituert i Ellen Wibes sykefravær. Dermed er det totale antallet ledere 10 etter at ny kommunedirektør startet i jobben 1. februar, skriver Ingvild Belck-Olsen, fagsjef for kommunikasjon og politisk sekretariat, i en epost.

Oppegård Avis har bedt kommunen om å oppgi topplederlønningene før kommunesammenslåingen av Oppegård og Ski, for å se om lønnsutgiftene har økt siden den gang. Les mer i Oppegård Avis på torsdag.

Les også: Store kutt i tjenester og ingen store konsekvenser for ledere

Godtok lavere lønn

Tidligere i år skrev Oppegård Avis om godtgjøringen til de folkevalgte i Nordre Follo. Vi skrev blant annet at ordføreren i Nordre Follo, Hanne Opdan (Ap), har godtatt en lønn på 987.997 kroner.

Dette er cirka 140.000 kroner lavere enn det hun fikk foreslått av Fellesnemda (1.128.058 kroner, som er 80 prosent av statsrådslønn), ledet av tidligere ordfører i Oppegård, Thomas Sjøvold (H).

Les saken her: – Vi kunne spare to millioner kroner

Powered by Labrador CMS